Lucie Polišenská (Cinda Krejzová) - seriál Krejzovi

Lucie Polišenská (Cinda Krejzová) - Krejzovi

Lucie Polišenská (Cinda Krejzová)

Datum narození: 17.5.1986
Znamení: Býk

Charakteritika postavy Cindy Krejzové: Světobežnice, rebelka a kuchařka. Rebelka, která své rodině zanechala nechtěné dědictví – svého kamaráda, který u nich musí bydlet. Cinda má po mamince toulavé boty, takže se hned po vysoké sebrala a vyrazila na cesty. Pořídila si s kamarádkou obytný vůz s kuchyní, jezdí s ním po světě a vydělávají si tím, že prodávají barevné hamburgery. Cinda sice všem řekla, že to podniká hlavně proto, že sbírá materiál pro svou doktorandskou práci, ale nikdo jí to nevěří. Vždycky byla jiná, nespoutaná, rebelská, divoká, alternativní.

Lucie Polišenská je česká divadelní, televizní a filmová herečka. Narodila se v Šumperku, později se s rodiči přesídlila do Rapotína. Původně měla být zdravotní sestrou, ale začala účinkovat v šumperském divadle, kde spolupracovala mimo jiné s Davidem Drábkem. Zkusila přijímací zkoušky na pražskou DAMU, kam byla přijata a rozhodla se tedy pro hereckou kariéru. Po absolvování na DAMU v roce 2008 působila v Divadle na Vinohradech.

Za roli Marty Dekasové ve hře Noční motýl, uváděné v Městském divadle Kladno, získala širší nominaci na cenu Thálie. Po angažmá v Divadle na Vinohradech přešla v roce 2015 do Národního divadla. V roce 2016 ztvárnila Helenu v Shakespearově Snu čarovné noci v režii Daniela Špinara

Filmografie

  • 2018 - Krejzovi
  • 2018 - Po čem muži touží
  • 2016 - Instalatér z Tuchlovic
  • 2016 - Jak se zbavit nevěsty
  • 2016 - Ohnivý kuře
  • 2015 - Kobry a užovky
  • 2013 - Případ pro rybáře
  • 2012 - Borůvčí
  • 2012 - Čertovská kvidoule
  • 2010 - Bludičky
  • 2008 - Svatba na bitevním poli
  • ...

Zdroj a foto www.iprima.cz